Werkwijze

IMG_5828 kopiekopie kopie


Voor het boeken van een fotoreportage kunt u mailen naar: info@laukefotografie.nl

 

Vooraf
Voorafgaand aan de fotoshoot spreken we
een datum, tijd en locatie af. De voorkeur gaat uit naar duin, strand, bos, heide of een meer. Uiteraard is het ook mogelijk een fotoshoot op de stalling te doen. Zoek dan alvast naar een geschikte achtergrond.
Het is fijn als je van te voren weet wat voor foto’s je wilt. Ook wordt het doorlezen van de tips erg gewaardeerd!

Mocht het weer op de dag zelf erg tegen zitten (regen of zwaar bewolkt), dan verplaatsen we de shoot kosteloos naar een andere dag of het andere dagdeel.

 

Tijdens de shoot
Wanneer ik arriveer, is het erg handig als jij en je paard al helemaal klaar zijn. Zo kunnen we meteen beginnen met de fotoshoot. We beginnen met standfoto’s, daarna worden er bewegingsfoto’s gemaakt en wordt er plaats gemaakt voor uw eigen ideeën.

 

Na de shoot
Meestal zal je de foto’s al in de eerste week na de shoot ontvangen, echter met drukte kan het uiterlijk twee weken duren. Je ontvangt dan digitaal via de mail de 15 mooiste foto’s op webformaat. Daarna kan je, indien dit in het gekozen pakket zit, een aantal foto’s uitzoeken voor een afdruk.


IMG_4805 kopiekopie kopiekopie


Tips

  • Was/poets/verzorg je paard van tevoren goed zodat hij/zij er op zijn mooist uitziet op de foto.
  • Het is erg handig wanneer je een derde persoon regelt om de aandacht van het paard te trekken. Wanneer je niemand weet, kun je het even doorgeven. Dan kan ik in
    dien mogelijk een derde persoon regelen.
  • Het zou ook heel handig zijn dat je van tevoren weet waar het paard op reageert en vrolijk gaat kijken. (Denk aan paraplu, plastic zak, ander paard) Ook ik neem een aantal voorwerpen mee die kunnen helpen.
  • Het paard komt mooier uit wanneer het tuig er ook mooi gepoetst uitziet!
  • Je kan wat babyolie rond de ogen en neus smeren, wat zorgt voor extra uitdrukking van het paard.
  • Het paard mag ingevlochten worden, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een paard met lange manen kan juist mooi uitkomen door de manen los te laten hangen. Kies wat jij zelf het mooist vindt of het meest vindt passen bij het paard.
  • Wanneer er bewegingsfoto’s gemaakt moeten worden, zorg dan voor een goede omheining of een lang longeertouw. Indien er gewerkt wordt met prikpaaltjes, hou rekening met de risico’s en doe dit alleen wanneer je zeker bent dat het paard respect heeft voor het draad, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Voorwaarden
Let op: Wanneer u een fotoreportage boekt gaat u automatisch akkoord met de voorwaarden.

Wanneer u een fotoreportage heeft geboekt en de datum is afgesproken, kan deze reportage niet meer verzet worden. Dit omdat ik er tijd voor vrij neem en dus ook andere dingen had kunnen doen. Wanneer u toch de reportage afzegt betaalt u reserveringskosten t.w.v. € 5,00. UItsluitend indien u een bijzondere reden heeft of het weer erg slecht is, is het mogelijk in overleg de reportage te verzetten.
De foto’s die ik maak mag ik ter promotie van mezelf gebruiken (bijvoorbeeld in mijn portfolio). Wanneer u dit niet wilt dient u dit van te voren aan te geven.
Het kleine logo dat op de kleine digitale bestanden zit mag er niet afgehaald worden en de foto’s mogen op geen enkele manier bewerkt worden.
Wanneer u een origineel formaat bestand koopt, mag deze uitsluitend worden gebruikt voor eigen gebruik (dus niet voor internet etc.; gebruik hiervoor het kleinebestand met klein logo).
De foto’s zijn en blijven altijd eigendom van LaukeFotografie.
De foto’s krijgt u pas wanneer u de totale kosten betaalt heeft.